Valentijntjes.reismee.nl

Naar Washington DC!

Na een toch niet verkeerde nacht in het motel rijden we rond 9 uur aan richting Washington. We hoeven nog maar 230 mijl (ca 400 km) dus we verwachten tussen 13 en 14 er wel te zijn. Dit loopt helaas anders. Er is een groot ongeluk gebeurd op Interstate 70 East en we worden allemaal omgeleid. Leo en ik denken terug aan de enorme file waar we afgelopen jaar bij Frankfurt in stonden (van 8 uur!) en hopen dat we nu vlugger verder kunnen. Dat lukt, we lopen een vertraging op van toch nog 2,5 uur en zijn dan ook pas na 16 uur in ons hotel in Arlington wat tegen Washington aanligt.

We frissen ons even op (het is weer ruim 30 graden) en gaan dan op weg om de US Arlington Cemetry te gaan bekijken. Hier liggen 400.000 Amerikaanse soldaten begraven. We doen daar een tour met een bus, want lopen is echt niet te doen. Het is toch wel indrukwekkend, waar je ook kijkt staan gedenkstenen.

We zien ook nog de wissel van de wacht bij het monument van de onbekende soldaat. Lizzy doet het af als 'saai', wat ik snap, aangezien je er niet mag praten, rennen en kaugum kauwen ;-). Gelukkig duurt deze ceremonie maar een kleine 10 minuten. Leo en ik vinden het wel mooi om te zien. We lopen naar de uitgang en daar is net een parade van militairen aan de gang. Deze pikken we ook nog even mee en dan gaan we terug naar het hotel. We zijn allemaal oververhit van het wandelen en nemen een snelle douche.

Onder ons hotel zit een restaurant en tegen 20.30 uur zitten we daar lekker aan de pizza's, Corona's en voor Lizzy een applejuice.

Morgen gaan we Washington DC bekijken, eens zien of Obama tijd heeft voor een bakkie thee :-)....

Reacties

Reacties

Monique

Lijkt me sterk, Obama heeft waarschijnlijk nog een dikke kater van zijn verjaardag... ;-)

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!